Семинар по политология

С моят приятел, Руслан, си обменихме няколко мейла ( не, не сме си обменяли голи снимки), в които  си говорихме за хумор в политиката. Даде ми идея да  напиша някаква статия за политика (мразя я тази пенсионерска дума), щото нали всички разбираме от политика, а и няма само глупости да четете в моя блог, я (ясно е, че не го четете, но и аз не го чета, не ви се сърдя). Отидох в Wikipedia и отворих статията за политика. Водех си бележки и постепенно стигнах до следните изводи и дефиниции:

Soviet

Ой!

Комунизъм – няма спор, това е перфектната политическа система, в която всички хора са еднакво бедни. От мислене боли глава и макар комунизмът да има ефикасно лекарство против главоболието – екзекуцията, на комунистите не им е разрешено да  мислят. Комунистическите добродетели са любов и уважение към по-големите. Колкото повече целуваш  „големците“ (предимно задните им части), толкова е по-голям шанса да се издигнеш . Комунизмът копира религиозните методи на послушничество и идолопоклонничество и за да не се конкурират, комунизмът  отхвърля религиите.

Демокрация –  демокрацията е система, която се базира на робството – робите трябва да се оберат до шушка (най-вече природните им богатства), трябва да ги накарате да работят като животни за вас. След като съберете достатъчно капитал, слагате си маска и обявявате робството за неморално. Със събрания капитал отваряте фабрики, въвеждате термина „свобода“  и  разрешавате на робите да работят и честно да изкарват прехраната си във вашите компании. Така показвате вашето благородство. Дори им разрешавате да гласуват и свободно да си избират президент (измежду вашия чистач, готвач и домакин).

Фашизъм –  фашизмът казва, че на света има два типа хора – добри и лоши. Фашизмът винаги представлява добрите. Те трябва да се погрижат да елиминират мургавите, брадати и лоши представители от низшите раси. Като класически пример може да се посочи Германия, която по времето на Хитлер се е опитала да спаси Полша от евреите, Русия от комунистите и Франция от некадърни мъже с фусти. Днес още една страна претендира, че се бори срещу злото.

Социализъм – това е моминското име на леля Комунизъм, която така се насрала, че е имала нужда от нов имидж (и съответно ново име). Някои политолози споделят, че думата „социализъм“ е всъщност съкращение от „селски онанизъм“ – стара болест, която се разпространява предимно сред представители на пролетариата.

Национализъм – същата история като при социализма. Общо взето, това е един добре прикрит фашизъм, който се провалил и замирисал. За съжаление, национализмът ни учи колко е вреден междурасовия секс. Националистите са с голи глави, защото косата им расте навътре.

Консерватизъм – идеята е да се създаде глобална фабрика, която да превръща всичко живо в консерви. Консервите са индивиди, които все още живеят в 15-16 век и не възприемат нищо ново, което датира от след викторианската епоха насам. Съгласете се, трудно е да се разбереш с консервени кутии.

Либерализъм -либерализмът е правото на всеки човек да врънка и мрънка за абсолютно всичко, и най-вече за неща за които никой и чеп не дава.  Либералите вярват във всички теории на конспирацията, като започнем от глобалното затопляне и стигнем до масонството. Либералите се опитват да легализират и гей-браковете, за да си спечелят допълнителни (гей)вотове на изборите.

Социална демокрация (социалдемокрация) – Социалдемокрацията се родила след като красива, но много тъпа манекенка, срещнала гениален, но много грозен и мазен интелектуалец, и му казала: „Хей, нека правим секс. Ще ни се роди дете, което е красиво колкото мен и умно колкото теб!“. Уви, социалдемокрацията се указала „умна“ колкото майка си, и „красива“ колкото баща си…..

Анархизъм – анархията е свободата да слушаш пънк-рок, да караш мотор гол, пеейки песнички на The Exploited. За анархистите изнасилването е просто „изненадващ секс“, лъжата е „пестене на истината“, а кражбите – „освобождаване от безполезното“. За да си истински анархист, трябва да си татуираш череп на задника.

Soviet

анархия

Засега толкова. Като стана на 65, обещавам да споря и да мрънкам за политика повече.

Дотогава, не се връзвайте на термини и на хора, които твърдят, че ви представляват. Използвайте главата си, най-вече за да се забавлявате 😀

Advertisements
Categories: Свят | Етикети: , , , , , | 39 Коментари

Навигация в публикациите

39 thoughts on “Семинар по политология

 1. Виж сега…след всеки семинар следва банкет.
  Казвай къде ще е пиршеството и да се опъваме.
  От политика не разбирам. Все ми се е струвало, че идва от „поли“ и „тика“ – демек много хора тикат нещо…овце ли що ли…
  🙂

  • е, и аз нищо не разбирам, но като остарея нали трябва да се занимавам с нещо?

   права си, тикат овце! 😀

   йес, банкет в мазето ти пак! Имаш ли сладолед в хладилника? 🙂

   • Хич не ти позволявам да остаряваш!

    Сладолед и компоти имам в несвяст. После ще се замерваме с капачките!
    🙂

   • аз още съм на 14 духом 🙂

    парти! парти! парти!
    йеееее!

    да ама миналия път ти ме уцели с тиган!
    не е честно!
    😛

 2. Хитрите,манипулирайки простите, управляват и умните:)
  Това е алгоритъмът на политиката в този грешен свят

  И много ме кефи един лаф на Чърчил : „Няма по-добър аргумент срещу демокрацията от пет минутен разговор със средния избирател“ (смях)

 3. Аха, много поучителни определения. 🙂 Начи съм либерален кондерватор – мрънкаща консерва демек, кхакхаааа. :mrgreen:

 4. Понеже утрото е по-мъдро от вечерта, се връщам сега с избистрената мисъл, че ако всички обясняваха като теб (простичко и ясно дори и за умствени блондинки) идеите си, нямаше да съм така отчайващо аполитична.

  Не би било лошо да консултираш следващите предизборни дебати, ще спасиш много телевизори от полет през балкона. 🙂

 5. Хахахах, това „Националистите са с голи глави, защото косата им расте навътре.“ ме докара до оригама… ъъъ, до огразъм де. Аз толкова години се чудех що се бръснат тия хора, от въшки ли страдат или не обичат да се къпят често, пък то… И после що били толкоз кухи, ами с глава пълна с косми как се мисли, баси.

  Иначе аз сега да попитам – капитализма сигурно минава за демокрация, нали? От това следва ли, че първобитно-общинния минава за комунизъм и, ако да, то тогава колко овце трябва да имаш най-много, за да не се притесняваш, че вожда ще ти ги отнеме в полза на племето? (Цяла вечер съм броил овце, не ме питай…) 🙂

 6. Благодаря ти,че си поел инициативата, към която и аз скоро ще се включа след няколко месеца сън:) Да упражним демократичното си право да не бъдем чути:)

 7. На мен анархизмът май най-много ми хареса 😀

 8. @Владо,
  ти си анархален фетишист! 😀

  @Руслане, мерси за идеята, сам виждаш от политика нищо не разбирам :), но като всеки и аз даам мнение:) Но чакам с нетърпение и твоите творения 😀 И мерси за статията от вчера 😛

  @ Ностро, всичко е заради Скай с нейните оригами с оргазми 😀 А това с националистите го пишеше в Техн. университет, трети блок, до обявата „Търся цигани за ядрени опити“ и лозунга „Мразя расизма….и негрите“. Е, сам виждаш, докъде докарват изпитите в ТУ 😀

  @Точка
  Май Ностро имаше амбиции да прави партия на блогърите, а аз ако ми даде достатъчно сладолед, мога и да се включа! 😀 Предлагам да те се включиш и ти, трябва ни говорител!

  @фроги
  мани, мани, напоследък ме мързи да правя ядене и съм на консерви от риба тон 😀 Според мен си комунист-ексхибиционист, щом си падаш по Путин толкова много 😛 😀

  • Като прохождаща в политиката съм още с девствена мисъл, непроядена от корупция, та ако има достатъчно сладолед (може и шоколад с лешници), бройте и мен. 🙂
   Ще започнем както се прави – с ояждането, докато мислим платформата. 🙂

  • Остави това, кажи какво да правя с овцете. Писна ми да ги броя всяка вечер и да не „излизат“… 😦

 9. Ламоте, нещо си правиш гаргара с баба си, мислим язека :mrgreen:

 10. И к’ва стана тя сега, човек веднъж да се напие на купон и после цял живот… анархист с назадничав (не от „назад“, а от „на зад-nick-а“) татус.

  Лафа с косата на националистите кефи, ама още малко ще помисля дали да блесна с него пред някой такъв като се засечем, че отивам леко на латино-брюнетка!

  • Би ли ми проверил още веднъж смърфологията на последното изречение, че започна малко да му се намира смисъла.

   • Скай, сигурна ли си че нямаше предвид гаргамеломантиката? 🙂

   • Започнах да се чудя дали и двамата не говорим всъщност за сърфиетотаксис. А в котекста на поста на Ломотски смятам, че формата на политическа организация при смърфовете е утопия на патриархална основа (със загатнат либерализъм, т.е. пълно зачитане на правата на смърфиетите в условията на пълното им асимилиране).

   • Уууф, сМърфиетотаксис.

   • Предполагам и, че смърфиетотаксиса е причина иначе неломотещия Ламотски да бъде прекръстен на Ломотски… 🙂 Иначе гледам да отбягвам темата „смърфиетотаксис“, защото никакъв ме няма и даже тук положих големи усилия да не сгреша овца с уфсъ… 🙂

   • Грешката е вярна, понякого наричам Ламота „Ломоте“ от ломотене, нищо че не ломоти.

 11. @Скай, винаги съм подозирал, че си анархистка 😀 Ще покажеш ли татуса 😛

  Иначе аз ти разбирам смърфологията идеално, остави пуританите, ако щат да разберат 😀

  ФРОГИ Е ТЕРОРИСТКА!!! ШОКИРАН СЪМ! ХЕЛП!! И ИСКА ДА МИ ВЗРИВИ ЗАДНИКА!!!

  а знаете ли как ми се ходи до тоалетна 😦
  лоша фроги!

  • А не, аз по този показател не съм анархистика, но ако искаш за утеха мога да ти покажа задника (Референции преди да си се зарадвал: шансовете клонят към вероятността, с която и Веселин Прахов щеше да получи колело от татко си).

   • А подсети ме за две неща – Куче в чекмедже ми е един от любимите ми филми :), и

    за един виц:
    една баба се срещнала с един известен банкер и тя му казала, че на другия ден ще има татус на пеперуда на задника си. Той я гледал с недоверие и се обзаложили за 10 000 долара. На другия ден се срещнали в банката, и бабата дошла с адвокат и казала на банкера: „Сваляй гащите“, той ги свалил, разбира се там нямало нищо и тя му дала 10000. Обаче адвоката получил удар и припаднал. Банкерът попитал бабата: „Какво му е?“, „А нищо, обзаложихме се на 100 000, че ще си покажеш задника на публично място“ – рекла бабата

    🙂

 12. Pingback: Intidar digest-в блоговете е истината « Intidar

 13. „@Владо,
  ти си анархален фетишист! “
  Крийпи, хахаха 😀 😀

 14. @Преславски, имам проблем с постването на коментари в твоя блог 😀 Вероятно от това, че съм забранил някои скриптове, да не си сложил порно-вируси(шпиони) ве, хаха 😀

  Ностро, ето специално за теб поканих г-н Бийн да брои овцете вместо теб 😛

  И Точка вече е наш говорител в партията на блогърите! 🙂

  • Аааа, мистър Бийн е великан! Веднага ще го предложа за председател на блогърската партия. А Точка е достойното пресаташе, защото ако някой ще може да разбере нещо на Бийн, то това ще е тя. 🙂

   • Ностро, дори и да четеш седнал това, всъщност си прав. Напоследък много често се вдиотявам като мистъра. 🙂

   • Ето на, аз като говоря си отварям устата! 🙂

 15. Време беше да се организираме!
  То не може всички само да пишем… все някой ще трябва и да чете!

  Само като вземем властта! – а някой да има, дет не чете – а сме му приложили неколко режима едновременно и в серия…

  Освен политици, най-накрая ще си станем и истински писатели, щом ще си намерим читатели 🙂

  И Ламота ще си отдъхне, щото няма вече да е задължен да се самопрочита…

  • ммда, Зеленгорова според мен си родена с чара на оратор, определено имаш дарбата да омайваш масите 🙂 трябва да те включа в хунтата, с която подготвям преврат, хехе 😛

 16. *

  повечето от казаното е вярно, само че като станеш на 65 няма да ти е безразлично дали е така

 17. Консерватизмът е еволюционен, вместо революционен подход, възниква като алтернатива на Френската революция, не е ретроградност. Най – големите световни реформатори като Тачър, Рейгън и Костов са консерватори

  • а бе за нашия мургав Иван Костов ли става дума
   Световен реформатор? ахаха Шегаджия 😀 😀 Знаеш ли колко смешно му седи името до Маги Тачър и Рони Рейгън? Рейгън е бил политически хамелеон. А реформатори са били и фашистът Франко, и диктаторите Кемал Ататюрк и Пиночет, които са вкарали страните си от средновековието в модерния свят. А консервите са ми смешни, защото винаги са били за запазване на статуквото the status quo (не, не е за бандата). Това не е еволюция, а баламосване на масите. Както и всичките термини горе, които не определят нищо.

   • Правилно, Ламоте! На нас ни требе некой фашист със силна ръка, як врат и реформистка промисъл, който да ни изкара от консерватизма, в който Костов ни вкара и от никой от следващите не успя напълно да ни изкара.

    Между другото тъй или иначе в БГ реформаторите дет се вика са под гЪз и над гЪз, как, да го шибам, все още не са ни опривили ве. Или викаш то оправянето е ежедневно и по няколко пъти, и толкоз сме му свикнали, че вече не го забелязваме.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

%d bloggers like this: