Филмовата 2010

В края на годината винаги се правят такива шитове от сорта на „кои филми ще запомним отминаващата 2010?“ Е, кои бяха?

 • Тема на годината: Влиянието на мрежата и компютрите

Милиони зомбита не могат да си представят живота без MySpace, Twitter, Facebook, Youtube, блогове, форуми, Skype и още какво ли не. Много хора загубиха способността да общуват face-to-face, особено по-младите. През 2010 г. излязоха много филми именно по тази тема: Kick-Ass, Scott Pilgrim vs the World, Social Network, Chatroom, Blog Wars и т.н.

В Kick-Ass (Шут в гъза) например, главният протагонист така отчаяно е издигнал на пиедестал изкуствената популярност в мрежата MySpace, че се решава да стане супергерой, под влиянието на местната поп-култура и най-вече на комиксите. Когато излиза навън, реалността го прави да изглежда като пълен кретен. Филмът си е тотална гавра с модерната тийн-култура.

В „Social Network“ е разгледана историята на Марк Зъкърбърг, създателят на Facebook – социалната мрежа, която се превърна в истински феномен на съвременното общество. Зъкърбърг е продукт на това поколение, което прекарва хиляди часове с очи впити в монитора и за което социалните контакти са се превърнали в комплекс – в резултат на това се появява Фейсбук. За да се издигнеш трябва да си и безскрупулен.

Scott Pilgrim vs the World“ е заигравка с гейм-фрийковете, като цялата визуализация на филма наподобява класическите аркадни и конзолни игри. Отново имаме леко отчужден главен герой, но като цяло филмът е с празно съдържание.

 • Тенденция на годината: Настъпването на анимациите

Когато погледнем листата с най-касовите филми на годината, няма как да не забележим, че има 4-ри анимации в първата десетка. Това се случва за първи път:

Продуцентите много предвидливо са се ориентирали на пазара – дечицата са зарибени, а родителите им ги завеждат на кино за да не мучат. Както виждате най-касовите филми са именно тези, които са предназначени за деца и юноши, а последните имат малко повечко свободно време. Затова в анимационния жанр започна да се инвестира усилено и сякаш се получи истински ренесанс. Аз нямам нищо против 😀

Тази година излязоха сполучливи анимации, с чудати герои и сюжети. На мен най-много ми допадна най-идиотската разбира се: „Despicable Me„, но списъкът с любими включва „Toy Story 3“ и „How to Train Your Dragon„. Излязоха още „Shrek Forever After„, „Tangled„, „Megamind„, „The Illusionist„, „Legend of the Guardians„.

 • Пенсионерските сбирки

С още нещо ще запомня филмовата 2010 – пенсионерските сбирки, които си спретнаха цяла армия от величия и легенди на 80-те. За да изстискат още някой милион от залязващите им кариери. И в други години са ставали подобни реюниъни, но не и толкова мащабни. С най-голям интерес се очакваше проекта на Силвестър Сталоун, който събра Долф Лундгрен, Брус Уилис, Арнолд Шварценегер, Джет Ли, Мики Рурк и т.н. Може би, ако Сталоун се бе отнесъл към филма с по-голямо чувство за самоирония, „The Expendables“ нямаше да е толкова лош. По-успешни се оказаха Machete и RED. В Мачете всичко бе обърнато наопаки – Дани Трехо, актьорът с най-криминална физиономия, тук играе ролята на положителен герой, по който си падат всички мацки, а Де Ниро приема образа на политическа мижитурка. И трите филма не са кой знае какво.

 • Грандиозните филми на годината

Всяка година си има своите грандиозни филми, които може и да не са най-добрите, но са с бюджет от около $150-200 млн., предизвикателна визия и са станали обект на много дискусии. За миналата 2009 г. такъв филм бе „Аватар“. Тази година към това определение се вписват „Inception“ (Генезис), TRON и Alice in Wonderland (Алиса в страната на чудесата)

„Генезис“ е интелигентно направен филм, но далеч не е това, което се очакваше. Темата за сънищата, съзнанието и подсъзнанието е безкраен космос от загадки, уви създателите вместо да се задълбочат към тази насока, са тръгнали към най-баналната от всички – поредната тема за изкуствената реалност. Твърде изтъркано. Можеше да се доближат поне до поредицата на Вербер за Агронавтитите. Изпълнението откъм графика и звук е отлично.

Може би ви е писнало някой да ви казва, че еди-кой-си филм се гледа на кино. Е, TRON е точно такъв – pure entertainment, без кой знае какъв замисъл или запомняща се актьорска игра. ТRON притежава всичко, което един комерсиален филм притежава – лъскави и колоритни спецефекти и кашкавален сценарий.

От „Алиса в страната на чудесата“ най-вече ще запомним дигитално генерираната голяма глава на Хелена Бонъм-Картър, играеща ролята на Червената кралица, както и пъстрите топли цветове, обагрили цялото пространство и свят във филма. На моменти доскучаваше, но като цяло се е получила наистина грандиозна адаптация на романите на Луис Карол.

 • Независимо кино

Независимото кино винаги изкарва по някой малък шедьовър, а Winter’s Bone е именно такъв. Веднага ще ви направи впечатление натуралистичната игра на 19-годишната Дженифър Лоурънс, чиято героиня е жертва на суровата действителност. Налице са добре изградените характери във филма, който има и необходимата провинциална атмосфера. Monsters е интересен с това, че целият екип наброява не повече от 5-6 човека (включително и актьорите), останалите са случайни минувачи или доброволци, а цялата екипировка струва около $15000. Бюджетът на филма е $400 00, като повече от половината отива за реклама. Не е кой знае какво, но резултатът е много по-добър, отколкото редица многомилионни мекици.

Black Swan (Черен лебед) си е истинако завръщане на Аронофски към доброто старо време и за радост клони повече към Pi, отколкото към по-новите му филми. Кариерата на една балерина е кратка и е свързана с много напрежение, труд, страх и това сериозно поврежда по-крехката психика. Нина си създава образи, които изобразяват нейните страхове – Бет е образът на кратката слава и падението, когато си на върха; Лили е страхът от огромната конкуренция; и накрая Нина – двойничката, която все още е неопетнена и не се е продала на Томас. Не че е перфектно изпълнение, но аз лично много го харесах.

 • Европейско кино

Роман Полански, който си пада по малки момичеца, представи „The Ghost Writer“ (Писател в сянка) – филмът обра статуетките на тазгодишните Европейските филмови награди. Филмът е правен по романа на небезизвестния Робърт Харис (автор и на Фатерланд), като стилово наподобява европейските политическите трилъри от 70-те години. Британското кино се отчете и с редица касови филми като Harry Potter and the Deathly Hallows I, Kick-Ass, Robin Hood, Mr. Nobody, новия филм за Нарния и т.н., а филми като The King’s Speech ще им се радваме догодина. Едва ли някой от тях ще ми стане любим.

Киното на бикоборците ще го запомня с два филма – Agorа (Агора) и Celda 211 (Килия 211). „Килия 211“ взе цели 8 награди „Гоя“, което го прави и един от най-успешните испански филми, благодарение на представянето на Луис Тосар. Мой фаворит си остава „Агора“, пореден шедьовър на Алехандро Аменабар, който засяга сериозни теми като религиозната толерантност, мястото на жената в обществото, склонността на масите към пропаганда и т.н.

Както винаги францулята представиха нещо по-различно – „Enter the Void“ на все така странния и чудат Гаспар Ное. Филмът определено не е за всеки, но Ное винаги успява да шокира. Аз лично не разбрах филма, но нека кажем, че съм тъп. Критиците болднаха още 2 филма – Le concert (Концертът) с участието на харизматичната Мелани Лоран, както и Des hommes et des dieux (За боговете и хората). Общо взето слаба продукция.


 • Световно кино

От страната на кенгурутата долетя „Animal Kingdom“, криминална драма, с неподправена актьорска игра, особено от страна на 17-годишния Джеймс Фрешвил и на злата Джаки Уийвър. Филмът спечели цели 10 награди от Australian Film Institute, което го прави рекордьор. „Царството на животните“ разглежда живота на един тийнейджър, който е принуден да оцелее и да изгради характера си в една криминална, сложна семейна среда. Определено ми допадна.

Най-сетне излезе един истински анти-военен филм – „Ливан“ на израелския режисьор Самуел Маоз. Неудобен и за двете страни на конфликта, Маоз е достатъчно смел за да покаже ужасите на войната, такива каквито са в действителност. Особено паметна е сцената с издъхващото магаре и изтормозения му поглед. Кинематографиятa успява да изобрази тежката и потискаща атмосфера, предизвикваща клаустрофобия. Може и да има леки пропагандни моменти, но няма да видите безочливото демонизиране на противника, защото в една война няма добри или лоши. Има жертви и жертви.

„“Mother“ (Майка) спечели наградата за най-добър филм в Asian Film Awards и затвърди големия прогрес, който бележи южнокорейското кино през последните години. Филмът разглежда една комплексна тема, а именно – дали прекомерната обич и глезене на една майка спрямо детето й не са пагубни?

 • Филмите, останали за 2011

Винаги има филми, които официално излизат през годината, но премиерите им в повечето страни е през следващата календарна такава. Не ни остава нищо друго освен да чакаме така хвалените от критиката филми като True Grit на братята Коен, 127 часа (127 hours), Речта на краля (The King’s Speech), феминисткия „Made in Dagenham“ и др, и да ги гледаме в началото на 2011. Ако сте забелязали, голяма част от филмите които разгледах всъщност са от 2009 ( Mother; Agora; Celda 211; Enter the Void; Lebanon), но бяха пуснати едва след като обиколиха всички фестивали, т.е. премиерите им в отделните държави бяха през 2010г. Така се получава с повечето независими филми.

Със сериозното дотук, а сега е време за…..

 • Ламотхско кино!

Разбира се, че и Ламотхия има с какво да се гордее! През 2010г. излезе култовата гей-драма „Генезис II – Мачете е хищник на злокобен остров“. Ето ви и фото-трейлър към него, а за съжаление на всички дами, в трейлъра не са показани най-горещите сцени:

22

"Генезис II - Мачете е хищник на злокобен остров" е сърцераздирателна гей-драма, която въвлича един крадец на вибратори (Дани Трехо), разследващ детектив (Лео ди Каприо) и неговия сътрудник (Джоузеф Гордън-Левит) в зашеметяващ гей-триъгълник. Лео улавя Дани на местопрестъплението да краде вибратори, но се влюбва в него, влиза в подсъзнанието му и го накарва да го обича. Джоузеф обаче започва да ревнува и от своя страна влиза в подсъзнанието на Дани, и му насажда идеята, че мрази Лео. В крайна смета обърканият Дани Трехо се насочва към содомията....

Филмът е посветен на: Ностромо, който е голям фен на Мачете 😛

Още за Ламотхското кино очаквайте след раздаването на наградите на академията, а както знаете, на миналогодишните ОСКАРИ ламотхските филми доминираха и обраха всички статуетки. Предполагам ще очаквате и тазгодишните с голям интерес 😛

Е, това бе филмовата 2010, минала през моя поглед. Както виждате опитал съм да видя замисъл и в най-глупавите филми, така че не може да ме наречете хейтър 😛

Накрая ето и ТОП5 на филмите (само 5 са, защото годината беше шибана откъм филми):

*Agora

*Animal Kingdom

*Black Swan

*Lebanon

*Winter’s Bone

Подредени са по азбучен ред, ако трябва да го допълня до десет бих включил анимации за останалите позиции 😉

*

Categories: Кино | Етикети: | 61 коментара

Навигация

61 thoughts on “Филмовата 2010

 1. Ламотеус, много обстойно представяне. Съгласен съм с общо взето всичките ти коментари към филми, особено с този за „Генезис II – Мачете е хищник на злокобен остров“ – удря ми на семейна драма с елементи на сайънс-фикшън в съчетание с кървав хорър от калибъра на „Смотаняци 2“ – много си падам по такива. 😀 Набелязвам си го да го гледам като излезе на 5D или 6D. 😛 😀

  Иначе за следващата година в полезрението ми са „True Grit“ и „The King’s Speech“, както и продукцията с най-обещаващият трейлър за годинита (макар и най-кратък) – „Your Highness“! 😀

 2. nightwishel

  Призовавам всички да обединят усилия и гей-драма „Генезис II – Мачете е хищник на злокобен остров“ да се превърне в сериал!

  Кастинга за актьори ще се проведе под ръководството на Бънги!

  Аз естествено ще финансирам продукцията, като остана в сянка. То и без това съм зад завесата…
  Ама да знаете, че вече съм фен нъмбър уан!
  😀

 3. Чета ти заглавията и установявам, че с анимациите съм много по-напред, отколкото с пенсионерските заглавия. 🙂
  Бих сложила и The Ghost Writer в топ-а ти. А Black Swan и The King’s Speech са филмите, които очаквам с голямо нетърпение. На TRON, отнесъл толкова противоречиви ревюта, не знам кога ще му дойде времето, единственото ни кино хлопна врати до края на януари (за сега).

  Успех със статуетките! 🙂 Ако се опитат да те изиграят подличко, ще ти моделираме нужния брой от сняг или от пластелин. Публиката на Ламотхското кино е очарована (както винаги) и не пести овации. :)))

 4. Аз бих си сложила Агора най-отпред и да не бяха по азбучен ред 🙂
  Даже има рима!
  Иначе Inception & Shutter island. The Next 3 days, който гледах последно, също ми хареса много.

 5. „The Next Three Days“ беше добър. Очаквах да е по-слаб, но изненада приятно. Иначе „Agora“ твърдо ми хареса, а „Ghost Writer“ разочарова. Plot twists are so 90’s.

  • А „Ghost Writer“ те е разочаровал, защото си очаквал да е по-силен… So naive. 😉

   Ретро атмосферата бе търсена. Единственият недостатък е, че краят му смучеше.

  • Nadinka

   Аз съм доста пристрастна заради огромните ми симпатии към Ръсел-чо, но и с тази си роля доказа, че няма слаба такава. Така че с чиста съвест, Ламоте, препоръчвам 😀

 6. Поздравления за Madeo, въпреки че го гледахме преди година 🙂

 7. Ностро, Ламотеус звучи като национален треньор по футбол 😛 Иначе много хубаво дупе, зарадва ме трейлъра 😀 А това 5D е реално участие във филма 😛

  Юпи, юпиии, Ел ще ни финансира проекта! Сериалът на столетието! Ел ще накаже всеки актьор, който не се представи на ниво!

  Точке, аз ти препоръчвам ти да гледаш ТРОН-а все пак, на кино, но не с големи очаквания. Просто заради визията 🙂 Предпочитам наградата да ми е от пластелин, по-дълготрайно ще седи и аз повече ще се хваля 😛

  Надинке и Dreamfall, тук ме засекохте яко, защото аз The Next 3 Days не съм го зяпал още. Но щом имате добро мнение за него, веднага си го дърпам!

  Владо, Madeo е доста стойностен филм, но през 2009 бе достъпен само по кинофестивали и торенти разбира се. премиерите му за повечето страни бяха през 2010, затова много сайтове го водят за филм от 2010. Аз също го гледах тази година, в началото й 🙂

  • Ламоте, „Black Swan“ покри напълно положителните ми очаквания, но „TRON“ – не съвсем. Не знам как си го възприел на второ гледане, аз не бих си причинила това, дори заради визията. Подобни усещания имах след „Аватар“.
   Като споменах визия – белите костюми са просто ужасни. И отзад, и отпред изглеждат така, сякаш Бу Гарет не е намерила тоалетната. 🙂 (а би трябвало да има такава, щом ядат нещо си и пият разни неонови коктейлчета)
   Иначе Джеф Бриджис и музиката радват много. 🙂

   Гледах филма, по който 1:1 са сътворили „The Next Three Days“ и ми допадна много повече. Там Даян Крюгер е далеч по-правдоподобна като визия и емоции – за разлика от Елизабет Банкс, която непрекъснато е като току-що излязла от спа процедури, дори и след 3 години в затвора или след опита за самоубийство; същото е и с детенцето им. Римейкът отегчава на моменти, Ръсел Кроу – също.

   Отнесох се. Всъщност дойдох да питам дали Дядо Коледа ти е донесъл хубави играчки. :)))

   • Точке, напълно съм съгласен с анализите ти. Гледах ТРОН два пъти, защото вторият път беше подарък, а аз честно останах разочарован. Графически и технически ТРОН е много добре изпипан, но съвсем спокойно може да теглиш една дрямка на третата четвъртина на филма и да се събудиш към края, без да си пропуснал нищо общо взето. Голям flop е според мен.

    black Swan е ужасно красив филм, един от най-добрите не само за тази година, ами и за последните 5. Аз лично харесах всичките му аспекти.

    Още не съм гледал филма с Ръсел Кроу 🙂 Днес смятам да погледам филми след вчерашното яко преяждане при мама и тате 🙂 Разпрах се от ядене, днес даже няма да мога да вървя, ахаха 🙂

 8. Ламоте, както биха казали в бабин турски сериал – ашколсун, аферим, чок, чок. 😀 😀

  Добра равносметка за 2010-та ти се е получила. Има истина в думите ти, че тази година беше здрава атака на анимации (за което се радвам) и на сбирки в Пенсионерски Клуб „Първа Младост“ (които никак не харесах). 😀

  Искрени поздрави за Madeo и Winter’s Bone. А Black Swan, колкото и да го обвиняват в снобарщина и „недостатъчен“ Аронофски, смятам, че абсолютно си заслужаваше чакането. Обичам филми, които хвърлят зрителя в недрата на човешката психика (често неосъзнато болна), а Аронофски е човекът, който може да го направи качествено.
  А Agora от толкова време се каня да го гледам и още не съм…shame, shame! Време е. 😀

 9. Meredith

  😉

 10. Meredith, това е добра компилация, някои от сцените не ми бяха познати, т.е. не съм гледал доста филми 🙂 Напомня ми, че има доста филми, които не са кой знае какво, но се гледат: The American, Predators, The Crazies и т.н., които ако не друго поне не заспах на тях.

  Бож, според мен анимациите бяха едно от малкото хубави неща тази година. Не всичките, разбира се. Очаквам доста хора да не харесат Black Swan, както и повечето филми от моят топ 5, защото са малко тежки, гледах да сложа стойностни филми, а не комерсиални. Комерсиалният лист би изглеждал доста по-различно.

  Вал, ти си истинска енциклопедия за сексплоататорски филми 😀 Вчера между другото видях един италиански филм „Moana“, та се сетих за теб. Има много секс в него 😀

 11. Да,това е култовата звезда Моана Поци която аз помня много добре 🙂
  А едно от най -очакваните заглавия на 2011 год. e “Unknown“.Или както казва Бож,това е филм който хвърля зрителя в недрата на човешката психика 🙂
  http://www.imdb.com/video/imdb/vi2953287961/

 12. (От)Лично представяне!!!
  Давай си бележника и бегай да си играеш.
  Нямам какво друго да добавя!

  Евала!

 13. Мерси, Дринов, утре ще нося съответната сума за да ми завериш семестъра! За мен е чест да получа шестица от самия академик Дринов, но съм свикнал с тройки, някак не ми е уютно 😀 😀

  ахаха, Ностро, имаш набито око и добра памет, наистина все едно е клонинг. Lookalikes отвсякъде. Дано е готин де.

  Вал, Моана Поци не я знаех до вчера, но е била голяма мръсница 🙂 😀

  • Бих добавил към аналогията и „Frantic“ , от който въпросните са черпали с шепи, но пък „Taken“ е много добър и даже ми е кеф като гледам, че със съществуването си отдава почит си към класиката. Коментарът ми по-горе към „The Ghost Writer“ беше в същия дух. Гледат ми се точно такива филми, които подобаващо продължават традициите на стойностни заглавия от преди по същият начин, по който да кажем „Китайски квартал“ възкреси ноар-а, като жанр.

   ПП. Между другото не спирам да слушам „Стиляги“, от както го пусна. Мацката е размазваща. 😀

 14. Ностро и аз много се кефя на добре направени филми, макар и да са клишета 😀 По-добре е отколкото някакви странни експериментални филми, от които нищ не разбира 🙂 А Чайнатаун е просто незаменима класика 😀

  Довечера ще гледам ТРОН за втори път 😦 Купили са ми билет без да ме питат, няма как да откажа 😦

  Ха, Ностро и аз си го пускам доста често днес, а и без туй няма много работа и си чета книжки разни 🙂
  За тези, които се чудят защо с Ностро изпадаме в екстаз като го слушаме:
  Стиляги

  😀 😀

 15. Ааах тези “Стиляги“.
  Здесь нету места таким подлецам и подонкам!
  Здесь свои идеалы оставляют потомкам!
  Здесь хором поют, по теченью гребя!
  Здесь в ногу идут, единенье блюдя!
  Все едно гледам “Брестката крепост“!
  А освен Поци се сещам и за Илона Сталер с нейния прочут златен есенен дъжд 🙂

  • Вал, благодаря за руските слова ( за съжаление съм от поколението, дето нищо не разбира от руски). Стиляги-те са готини 🙂

   „Брестката крепост“ го видях да се мотае по торент-тракерите, та се чудех дали е добър филма 🙂

   Илона Сталер ми звучи познато като име, но не мога да се сетя коя беше 🙂 Ще се допитам до гугъла 🙂

 16. Тъй почему не си проверяваш пощата, а?
  Имаш важна задача, стига спа!

  Веселые праздники!
  🙂

 17. Честит коледа Ел 😛
  http://psevdonauka.wordpress.com/2010/12/24/spanking_in_laplandia/
  Осрах ти статията 😛
  Аз ще се укрия за няколко дена, за да не ме биеш

 18. Яка статийка.Тя комбо компилация ли е от тандема?

  • Да, комбо е. Ел я стартира, Ностро я доразви, а аз я осрах 😀

   • За което ще бъдеш наказан, разбира се. 😀
    Аз толкова възпитано я почнах, пък ти!
    Ще ти прати и Мери и Кристмаса да ти налеят ноти в главата!
    🙂

 19. Стига дее.Аз накарах Ностро да ни покаже как се дере живо прасе,а той се изплаши 🙂
  Но аз знам как – ТАКСИДЕРМИЯ 🙂

 20. Стига дее.Аз накарах Ностро да ни покаже как се дере живо прасе,а той се изплаши 🙂
  Но аз знам как – ТАКСИДЕРМИЯ 🙂
  http://liternet.bg/publish2/mconev/kino/taksidermia.htm

  • Вал, не съм се изплашил, просто споделих, че ми настръхна косата, кръвта ми се отдръпна от лицето (както и от други части на тялото) и накрая някак си се озовавах под масата, повръщайки! 😀

   А и да попитам, абе какво става с тоя Бербатов бе! Много lazy го раздава – само два гола на среща. Я да почне да вкарва както си знае по пет-шест! 😀

   Еййй как само ми се пълни душата като гледам болезнените физиономии по лицата на берба-хейтърите! Гадно ви е, нали! 😀

   И честита ви Коледа, разбира се! :)))

 21. Merry★* 。 • ˚ ˚ •。★Christmas★ 。* 。*TO YOU
  ° 。 ° ˚* _Π_____*。*˚★ 。* 。*。 • ˚ ˚ •。★
  ˚ ˛ •˛•*/______/~\。˚ ˚ ˛★ 。* 。*★ 。* 。*
  ˚ ˛ •˛• | 田田|門| ˚

 22. Онди, мерси, това е много красиво. Весела коледа!

  ахаха, Вал, добре, че съм вечерял, разпраното прасе не изглежда вкусно, колкото сготвеното :))
  Май си спомням филма Taxidermia (не беше ли френски?) Даже си спомням една гадна сцена, в която един се съвкупяваше с прасешки останки, йък 😀 😀

 23. Даа,филмът е унгарски и беше адски гнусен.
  Имаше едни надяждания,след което следваше мощно драйфане.Но финалът на филма си заслужава – едно ритуално самоубийство 🙂

 24. Ламоте,
  наминавам да те пощипна празнично 🙂
  Наздраве!

  🙂

 25. Мерси за пощипването, Светле. Весели празници и приятно посрещане на нова година. Аз лично съм пироман и съм се снабдил със зловещи фойерверки, ракети и пиратки 😀

  Вал, в замундата вчера видях, че са качили две дузини сексплоатационни филми, като Female Vampire, SS Girls… не се сещам за други заглавия, но подозирам, че ти имаш пръст в това 😀

 26. Да,това са филмите на гуруто Джес Франко – ненадминат досега в жанра 🙂

 27. Но сега мисля да ти предложа нещо много изтънчено – Мазох – Venus in Furs 🙂
  http://rutor.org/torrent/38412/venera-v-mehah_le-malizie-di-venere_venus-in-furs-1969-dvdrip

 28. хубаво видео, Вал, как не са го махнали от ютуба, а моето видео Spank my bootie го махнаха 😦

  Този торент-тракер rutor.org е велик, Вал. От теб го научих де, а колко неща си изтеглих оттам, не е истина – музика, филми, програми. Проблем е само руското аудио на някои филми 😀

 29. Светла

  ама съм воаьорка… обичам да ви наблюдавам като си говорите, че и записки си водя :)))))

 30. Ламоте, видях това: http://d3uwin5q170wpc.cloudfront.net/photo/59919_460.jpg и се сетих за теб, АХАХАХАХАХА

 31. Да,РУТОР е един от най -добрите тракери които съм виждал.В него има и доста списания 🙂
  Но нещо съм бесен.Снощи се мъчих с „Туристът“.Не може водеща актриса да се разхожда като модна икона 100 минути. А и темата Венеция е доста преекспонирана.Добрата стара Венеция е показана най -добре във „Венецианката“
  http://www.megavideo.com/?v=CMEFZTRL

  • Светла

   Вал, не вервах че ще доживея да видя Деп да участва в баш такава боза… за Джоли е очаквано. После посипването главата с пепел, че си загубих времето да присъствам на туй чудо, си казах: Еми напрайли са си халтурка двамцата, гушнали са няколко милиончета, че арчове много… и така.
   🙂

 32. Ел, само наказания значи 😀 Аз толкова се старах да не я осера, само че отвътре ми идва, де да знам що 🙂

  Светле, ама ние не си говорим голи, така че не се брои за воайорство 😛 В момента съм прилично облечен в офиса и си размятам един лимон от скука, докато пиша лйфсхлкйд упс изървах лимона върху клавиатурата 😀

  лмао, лол, Бънги, много ме развесели с това, ахаха. Ама да знаеш, че пак го бих, нищо че бях въоръжен само с тоалетни атрибути 😛 😀

  A, Вал, ама това целия филм ли е? ахах много яко 😀 Ахах, цял филм и то безплатно! Е, не знам италиански, но ще използвам въображението си. А в арената вчера мернах филм с ГОЛИ МОНАХИНИ! 😀 😀 :

  Nude Nuns with Big Guns

  Е, филма не е целия, но има badass монахиня, която гърми наляво и надясно, и си пада по други монахини 😀 Перфектно просто 🙂

 33. Тегля гоо 🙂
  Адски се забавлявам с подобен род филми 🙂

 34. Добрите филми идват при нас без да се теглят 🙂
  The Book of Revelation
  http://kinofilms.tv/film/kniga-otkrovenij/19747/
  Запомни сайта тъй като има доста добри заглавия 🙂

  • Запаметих сайта, но за съжаление не знам руски. Е, ако има руско порно, предполагам това няма да е проблем 😀 😀

 35. Всъщност „Kick-Ass“ е не просто „тотална гавра с модерната тийн-култура“, а си е тотална гавра със възприятията на хората и вкусовете им :))) поне то 30-тата минута. Не можа да просъществува повече на моя екран този филм 🙂
  Но с нетърпение очаквам „Генезис II – Мачете е хищник на злокобен остров“ и екзистенциалните въпроси, бушуващи в душата на лирическия герой, да се появят и на диск, за да мога да нищя заплетените ситуации у дома :))) с кисело зеле и червено вино.

  • Радвам се, че даваш предимство на стойностното Ламотхското кино, а не на комерсиалното такова! 😀 Само че, ламотхското кино съществува само във въображението, а ти определено имаш голямо въображение, затова филмът ще е безплатен за теб 😀 🙂

  • midnight

   weasell, нали знаеш, че такива класики се гледат с задължително в компания, за да има с кого да споделиш виното, кселото зеле и екзистенциалните разсъждения 🙂

 36. Интересна класация, разгледал си много аспекти, така че е си е пълен обзор на годината. 🙂
  Ще си наваксам с анимациите, в последните дни се запалих по тях. Ееех, детски години… 😀

 37. Ангеле, непременно гледай Despicable Me i Toy Story3 😀 Също ти препоръчвам Black Swan, много красив (Натали Портман във вихъра си) 🙂 Ех, как искам и аз да съм ученик и да ядосвам учителите 😀

  weasel, готово! Ще караме новогодишната вечер у вас (т.е. в твоя бло(г)к ) 😀 Зелето не е вкиснало нали 😀 Че причинява експлозивни газове 😛 😀 и ще трябва да гледаме филмите с маски 😀

  ЧНГ на всички, аз утре заминавам за Балкана 😀

 38. ЧНГ !
  И като се завърнеш от Балкана те чака едно важно заглавие!
  The Doors When You’re Strange
  http://rutor.org/torrent/85249/the-doors-kogda-ty-strannyj_the-doors-when-you’re-strange-2009-bdrip

 39. Светла

  Ламоте! И си пази ръцете (от пиратките), че ще ти трябват 🙂

  Да си изкараш много готино на балкана! Щастлива и успешна нова година!
  На здраве!

 40. nightwishel

  Честита Нова Година!

  Чакам си статия в стил балкански неволи и срещи с разюздани горски същества.
  🙂

  пп. Ностромо е завладял цяла планета и си трае!
  Аз си изкрънках два-три континента, ама съм с връзки. 😉

 41. Много мерси за поздравите 😀

  Вал, ЧНГ! щях да те питам как си изкарал новата година, но джентълмените не коментират пикантни истории 😀 дори не знаех за съществуването на този филм, мой приятел е голям фен на The Doors, ще се радва много като му го дам. Ще го гледам и аз довечера 🙂

  ЧНГ Светле, мерси за съвета и пожеланията, но аз съвсем сериозно си изгорих пръста, щото се опитах да запаля две ракетки наведнъж 😀 Откъде знаеш, че съм непоправим пироман? 😀 Надявам се, че и ти си прекарала чудесно 🙂

  ЧНГ и на теб Ел, я разкажи къде лудува, а? Е, пак няма да ни кажеш, нали?
  А при мен беше много весело, преядохме,препихме, пяхме на караоки. За ужас на останалите и аз изпях Master of Puppets, ужасно фалшиво, а и смених малко текста, стана нещо като:

  Basterd, Bastard, Basterd of Puppets
  I’m pulling your pants
  Twisting your pussy and smashing your tits
  Blinded by me, you can’t see a thing
  Just call my name, ’cause I’ll hear you scream

  Леле, излагация си беше 😀

 42. Филмът е страшен бяс.Има доста скандални документални кадри,както и мегаоткъс от фестивала в Удсток.

 43. А това е най-добрата пародия на филм от 2010 🙂 Поне за мен 🙂
  http://momakat.net/2011/01/13/jim-carrey-in-black-swan-parody-on-saturday-night-live/

 44. Често гледам филми, дали на кино или си свалям свободно от мрежата.Това е че вече почнаха да правят много части на вече филми които са се отвърдили, но когато гледаш едно и също някак си започва да ти омръзва и рейтинга да им спада.Тук пишете страхотни неща и се радвам че попаднах на вашият блог.Страхотно е че с течение на годините и кинематографиятa успява да изобрази тежката и потискаща атмосфера, предизвикваща клаустрофобия, както и вие добре ни пишете.Има много изкуства които са свързани с киното и филмите и нашата страна започна да действа също.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

%d блогъра харесват това: