Енциклопедия на (псевдо)научните термини

Реших тия дни, вечерите, вместо да гледам порно, да почета малко за (псевдо)наука. все пак съм в БАН, деба. Отидох в уикипедията и отворих тази статия. Тя ме стимулира да напиша тази публикация, с което искам да обясня какво съм разбрал. Вие ще решите дали правилно зацепвам:

Енциклопедия на (псевдо)научните термини

Астрология – научен подход, който показва как планетите влияят на нас, макар и да са далеч. Е, вероятно не влияят толкова много колкото шамарите на вашата близкостояща половинка, която ви е хванала в изневяра, или колкото летящ тиган насочен към главата ви, но все пак влияят. Луната влияе на приливите и отливите, а планетите – на човека, който е изграден предимно от вода. Затова трябва да четете хороскопите си ако планирате да правите секс, че току виж Луната ви вкисне сексуалните сокове или Юпитер ви пресече обмяната на флуиди.

Алхимия – Най-известният алхимик бил самият Исус Христос, който успял да превърне водата във вино. Оттогава хиляди алкохолици се опитват да превърнат водата от локвите и помийните ями я в бира, я в уиски, или ром. Вследствие открили различни неща и дали тласък на химията. И на пивоварните. Общо взето „алхимик“ е човек, който иска да направи от нищо нещо конкретно, но накрая получава съвсем друго нещо.

Креационизъм – вяра, която учи че Светът и Вселената са създадени от свръхразумни летящи розови слончета. Розовите летящи слончета стават много ядосани, ако не вярвате в тях. Според някои версии летящите розови слончета са персонификации на човек с брада. И до ден днешен, никой не е успял да пребори креационистите и не е успял да докаже, че свръхразумните розови летящи слончета не съществуват. Крационистите смятат, че хората които не вярват във всемогъщите летящи слончета са глупаци. Вярата в тях автоматично те прави  изтънчен одухотворен интелект.

Научен креационизъм – научните креационисти са креационисти, които искат да докажат собствената си тъпота чрез науката. При това без да знаят как да я ползват.

Сциентология – писател на научна фантастика си прави експеримент, като иска да види колко будали има на този свят, т.е. колко хора ще му повярват на пара(не)нормалните му теории. Оказва се, че са доста. Начело с Том Круз…А пък и самият Хъбард си го казва, че го прави за пари…

Телепатия и Телекинеза – пара(не)нормални състояния, в които може да се изпадне след тежък запой или пушене на трева. Телекинетици са хора, които са обсебени от филма „Междузвездни войни“ и се опитват да местят обекти, светлинни мечове и тоалетна хартия без да стават, чрез силата на мисълта. Ако знаеха за специалните ефекти в киното, щяха да ни спестят доста смешни физиономии и напъвания. Телепатите пък си въобразяват, че са с вграден паралелен модем в главата, който им дава възможността да си чатят с мъртъвци, Бог, елфи, зомбита, духове, тролове, извънземни и порно звезди.

Телеестезия – термин, който се използва вместо „ясновидство“ за да звучи по-интелигентно и по-убедително.  Терминът произлиза от от думата „теле“, която означава теле,  и естези, която означава „пари“ на западно-суахилски. Тоест, телеестезия може да се преведе като „как да изкараме пари от суеверно теле“. Мууууу. За целта може да използвате всякакви предмети, които впечатляват суеверните – карти таро, кристални топки, кафе, кости, зарчета и т.н. Аз например мога да гледам бъдещето чрез ядене на боб. От последвалите звукови ефекти, тяхната честота и сила, аз съвсем точно успявам да разгадая бъдещето (моля ако се интересувате се свържете с мен по мейла, евтино взимам 😀 )

Телегониятелегонията е била измислена от комплексирани бели мъже и националисти, стресирани от слуховете, че чернокожите мъже имали по-големи пениси. Затова измислили тази наука, която да втълпява на жената идеята,  че сексът с чернокожи е опасен. С други думи, телегонията означава „жени, не се захласвайте по големи пишки и расови жребци, щото много ревнуваме„.

Уфология – …хей, пссст, ще ви призная нещо…. Аз съм извънземно! Дойдох на тази планета заедно с моите съпланетяни, защото сладоледите на нашата планета свършиха 😦 Ако ни видите, веднага ни давайте сладолед, иначе ще ви отвлечем с летящата ни чиния и ще ви направим анална дисекция.

Френология – наука, която твърди че може да определи характера и бъдещето на даден човек по формите на главата му. Не се притеснявайте ако искате да се подложите на анализ чрез френология. Дори да имате незадоволителни форми на главата, безотказният метод за лечение „нашокване-на-ряпата“ ще ви помогне. Трябва ви само един чук.

Хомеопатия – хомеопатията води началото си от славния жрец Панорамикс, който приготвял вълшебната отвара, с която Астерикс и храбрите гали пердашили римляните. С две думи, хомеопатията означава „изготвяне на вълшебни отвари„. Лечението чрез хомеопатия се базира на т.нар. „памет на водата“. Поради тази причина като пикая, аз си пея и подсвирквам, та отделящата се вода да ме помни с добро. Също правя кръгчета в тоалетната чиния (ха, това жените не могат да го правят :P), но това няма нищо общо с темата. След като водата има памет и помни какво сме правили с нея, при нейния кръговрат може да се върне недоволна, готова за отмъщение. 😈

Categories: Наука, Свят | Етикети: , , , , , , , , , , , | 39 коментара

Навигация

39 thoughts on “Енциклопедия на (псевдо)научните термини

 1. зори

  Ламоте, ако продължиш да се въздържаш от порното – ще ти спретнем един конкурс за доктор на блогоссферните науки (като ти ще си единствен и неотменим кандидат за званието), а членовете на комисията ще са само божествени създания от женски пол (твои върли фенки).
  Телеестезия ми е фаворитка, но силно се надявам, че правиш сеансите на открито и ветровито.

 2. ахах, Зори, чудех се до последно дали да пусна тази статия. Почнах я отдавна и мислех да я пусна в псевдонаучния блог на Ностро и Ел, но после си викам да не им съсипвам мястото. Аве напоследък само глупости пиша.
  Иначе сеансите са на закрито, защото така силата я определям по-лесно 😛 😀 На теб като първи клиент, ще е безплатно 😛 😀

  • зори

   Ммммм, Ламоте, тия дни съм много заета и за съжаление ще трябва да се въздържа от гадателските ти практики, но с радост ще отстъпя правото на безплатен сеанс на Ностро – той има нужда от леко развеселяване, че нещо много се е заусмихвал на умряло тия дни, а и от една здрава упойка има нужда, а от твоята по-… здраве му кажи.

 3. Nadinka

  я да почваш да си пиеш хапчетата и отварите по-редовно 😀

  • надинке, току що ти направих хороскоп! Според планетите не трябва да правиш секс през следващите 3 месеца! муахахаха, нека ти е гадно! 😀 😛

   • Nadinka

    ахахаха „не трябва“ не значи, че няма да правя секс 😀
    гледай си работата! знам, че асцендентът ми е разгонена кучка!

 4. Ламоте, висенето като прани гащи в БАН не ти се отразява добре. Познавам един-двама от там (все в пенсионна възраст) и вече мога да направя генерален извод за френологичното влияние на планетите върху тази част на обществото ни. :mrgreen:

  Вече почнах да се притеснявам. 😕 Като противоотрова мога единствено да ти препоръчам разходка до Бургас с Елфа, Блажев и Анджи, също така и сциентологично посещение на концерта на Джудас. 🙂

 5. Оооооо Креационизъм е моята вяра :Д Сменям я направо и мисля тези дни, така и така съм безработен вече, да направя един сайт, посветен изцяло на розовите слончета :Д

 6. ама Фроги, аз се опитвам да изкарам някой лев чрез гадателските ми способности, за да отида в Бургас! Че тук много малко плащат 😦 Айде и на теб ще ти гледам безплатно, но после ще нощувам у вас. Не съм капризен, може да ме заключиш в тоалетната или килера 🙂 Deal? 😀

  хахахааа,надинке, разгонена кучка,а! 😀 Разкрихме те, ти предизвикваш магнитните буриии! Гаднярка 😀 и ще вървиш срещу съдбата, a? 😀

  Eee, Зори, жалко 🙂 На Ностро, като на приятел, ще взема два пъти по-скъпо. Нали събирам пари за море, все пак 😀

  Silentium, чудесна идея! Може ли да се включа към екипа и да стана разпространител на слонското слово 😀

 7. Я си гледай порното човече!!!А и (е)БАН не мой да няма нет…А и не виждам никъде да си ни просветлил в дълбоките научно-фантастични дебри на Порн(е)опатията 😉

  • Същото му препоръчвам – прекаляването с порно вреди, обаче лишаването от него – още повече, както е видно. 😀

   Много уважавам гадателите, Ламоте. Особено гледащите на пъп. 😀

 8. виктория

  Напълни ми технократската душа! 🙂

 9. Твойта кожа, Ламотска!
  Жив ще те одера, че издаваш (псевдо)научи тайни!
  С кълбото ще те замеря и в зъб арабски ще те превърна!
  😀

 10. и аз като Зори и Лили: Ламоте, започвам да се притеснявам – спри да ограничаваш порното 😀
  нАуките, започващи с теле- ме кефят неимоверно – все за телета.. 😀

 11. Мързи ме да коменрирам, затва:

  Пфуахахахах 🙂

  Най-ужасното е, че не малък процент от линковете са оцветени в червено за мен, с др. думи вече съм попадал, чел, а някои, даже търсил, информация за този висш пилотаж на човешката разумна мисъл.

 12. Веднага се сещам за една псевдонаука, която обаче е нямала късмета да издържи проверката на времето и днес съдим за нея единствено по откритите в древни външни тоалетни артефакти:

  Телехтомалия – предполагаем начин за извисяване на душата в момент на отделяне на телесни отпадъци. Смятало се е, че в тези моменти човек преживява душевен катарзис, в следствие на което духът му временно напуска тялото, подгонен от нетърпимите зловония, след което, виждайки че няма къде да избяга, безропотно се връща в тялото на свещенодействащия. Масово практикувана псевдонаука, днес загубила окултния си блясък.

 13. бхах, Ностро как ме заблуди 😀 и аз търся телехтомалия в уикипедията и се чудя какво е, а то било от хтомал 😀 Само да вмъкна, тоалетната е свещено място за молитви и освобождаване на лошата енергия до достигане на нирвана. Понякога лошата енергия не иска да излезе и много се напъвам, а понякога направо си е рядко щастие, но винаги след това идва блаженството 😀

  Трубадуре, значи и ти се интересуваш от наука 🙂 Браво! Всъщност се колебаех дали да пусна тази стаия, напоследък май прекалих с религиозните отклонения :/

  Лита, направих си експеримент за да се види до къде води липсата на порно! Както всички виждате ефектът от това е пагубен! 😀

  олелеее, Ел, недей с лошo (ne iskam da sym zyb), розовите слончета ще те накажат! Костенурката ще те изрита от Диска! 😀 Дано Феята на зъбките те напляска! Със зъби 😛 хихи

  Виктория, радвам се 😀 Дали има ад за технократските души? :Д

  Точке, спирам с експеримента! Без порно е много зле 🙂 Резултатите са плачевни!
  Хм, как се гледа на пъп, и гадателките голи ли са като „гадаят“? 😀 И аз може да почна да ги уважавам :))

  Лили, е-БАН е голяма дупка, но идеята ти за порнеопатията е велика 😀 Лекува душевни травми 🙂 Как изкара рождения ден? 😀 Пазиш ли нещо от тортата? :))

  Силенциум, ахах, защо мислиш че Ламот се римува с хобот 😀

  –-

  май верно прекалих с религиите, от днес нататък ще пиша само за море 🙂 И голи русалки 😳

  • Хахахахахаха… не се бях замислял… А сега не искам да мисля за това :Д

  • Ламоте, естествено голи – и ти, и гледач(к)ите, пъп е все пак. Но понеже си още малък и много срамежлив, предполагам ще направят компромис да сте по бельо. 😀

  • виктория

   В ада на технократите има много, ама много бавен нет – колкото да те дразни и да се лъжеш, че има, но да не можеш да свършиш нищо с него. 😉

 14. Боже, как мразя псевдонауката, няма да ти обяснявам. Хомеопатията и Зодиите най-вече. 😦

  А какво ще кажете за графологията,според която всички доктори са психопати убийци! 🙂

 15. Дринов, не бях чувал за графологията, но и техните идеи блестят! 🙂

  Дринов, иначе коя зодия си? И на теб ще направя безплатен хороскоп 😛

 16. Стига сте му викали псевдонаука на научнио прогреЗъ… тва, чиляци са се трепали над книги, често некадърно и скучно написани, вадели теории от… (нека ги наречем отверстия източниците и местата), хвърлили са часове труд и мъки… докато намерят достатъчно материал в гугъл (поне по-новите дирения в дълбоката научна вселена), а па вий им се подигравате.

  Е, бива ли такова нещо? Знаем, че отговорът е положителен, но това е друга тема.

  Бтв, Ламут, може да се казал, може и да не си – ма кво точно правиш у БАН-ицата?

 17. Ламот,дееба, аз съм фен на научния креационизъм .Защото той превръща парчето винкел в парапет 🙂
  Покрай тези енциклопедии,открих още една 🙂
  Lady Gaga Presents: The Monster Ball
  http://rutor.org/torrent/112476/lady-gaga-presents-the-monster-ball-tour-at-madison-square-garden-2011-satrip

 18. Вал, ако знаеш как съм вързан с християнството 🙂 Много искам да си купя онази книга с 3д циците, която представи в блога си 😀 все за тази 3д енциклопедия си мисля :))

  трубадур, мани, и аз не знам какво правя там. Пиша аспирантура, след това сигурно няма да има място за мен 😦 Работя и в една туристическа фирма, ама и тя е пред фалит 😦 Аве в голяма депресия съм изпаднал и си избивам комплексите чрез блога 😳

  E, това горното все едно не съм го казал 😀 Днес има финал за купата на Европа 🙂 йеееей!

 19. Еееей, искам и аз безплатен хороскоп! 😀 *на всяка манджа мерудия*

 20. Аз съм (не)типичен научен креационист. С малката разлика, че разни (не)научни креационисти се опитаха да докажат колко съм тъпа да се занимавам с наука.:(
  При това без те самите да знаят как да я ползват. Затова и сега съм типичния пример за псевдоучен.

  Прав е брат ми, като ме насочва в алхимията. Всеки път като ме види да пиша нещо по псевдонаучната си дисертация и пита дали не се опитвам по алхимичен път да превърна една чаша бира в два литра.:D

 21. Пазя, пазя ламотьеее- свещичките 😉 Казват духането било разтоварващо :хилеж: 😛

 22. Лили, ех, за мен все свещичите остават, при все че съм голям фен на тортите 🙂 Цялата торта ли изядохте 🙂 Имаше ли бой с парчета торта? 🙂

  Милена, според мен определено се занимаваш с магии, като гледам какви вълшебства правиш в твоя блог 😛 🙂 На кладаааа! 😛 Вещерка! Шегувам се:) И аз го пробвам това с бирата- все свършва значи 😀

  Бънги, звездите ми казват, че днес ще имаш хубав и слънчев ден. И още, ще направиш само две бели, което за теб е добре 😛 😀

  Silentium, сега се сещам, че то се римува и с „идиот“, ау 😀 😀

 23. Pingback: Енциклопедия на (псевдо)научните термини | Bulgarian Blog

 24. Незнам, но аз лично, гледайки някои мутри от родната ни действителност – от трамвая до телевизора – вярвам във френологията.

 25. Много е добро

 26. каква е разликата между креационизма и научният такъв ? иначе много добро ламоте ^^

 27. What is „The Secret“? Pretend you’ve already achieved it – then offer to sell „The Secret“ to others.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

Блог в WordPress.com.

%d блогъра харесват това: